Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

събота, 14 април 2012 г.

Христос Воскресе


Честит празник на всички почитатели на Спидуей в България!

Приятно изкарване на празничната трапеза.
Призоваваме обаче, да се наблегне на духовното послание ,от колкото на телесното,като напиване и преяждане с агнешко !
Искрено се надяваме, че няма да има почернени майки на този ден, заради войната по българските пътища!
Очакваме и резултатите на българския шампион Милен Манев ,който вчера трябва да е участвал в австрийския турнир "Apre Adria Trophy" , а днес ,във 2ри кръг от италианския шампионат.Успех на нашия състезател.

Христос Воскресе!

четвъртък, 12 април 2012 г.

И младият Христо Христов с лиценз за новия сезон по Спидуей

 И младият Христо Христов с лиценз за новия сезон по Спидуей 16 годишният Христо Христов си направи лиценз в БФМ и ще участва като редовен състезател през сезон2012г.Първата проява на младият състезател се очаква да бъде на 21 април в средновековния румънски град Сибиу ,където ще се проведе турнира „Купа Румъния” .



  Тази година се очаква да има интензивен сезон за нашите състезатели. Вече е ясен календара за сезон 2012.Според Румънската федерация , пистата в Търговище ще бъде домакин на три състезания през годината.Както през миналата година така и през тази ще се проведе съвместен шампионат на България и Румъния,като титлата ще бъде разиграна в шест кръга.Българският любител на спидуея ще има възможност да наблюдава три кръга от първенството,като на 6 май,20 май и 24 юни Търговище ще приеме 1,3 и 5 кръг от шампионата.Според румънската федерация през тази година се очакват по-интересни и напрегнати състезания,като своите заявки за участие в стартовете са заявили представители на Унгария,а в момента се водят преговори и за участие на състезатели от Австрия.

5 май-1ви кръг-Търговище
12 май-2ри кръг-Браила
19 май-3ти кръг –Търговище
9 юни-4ти кръг-Сибиу
23 юни-5ти кръг-Търговище
13 окт.-6ти кръг -Сибиу

 Освен тези стартове предстоят и други интересни надпревари в които се очаква участие да вземат и български представители.

21 април-Купа Румъния –Сибиу
8 юли-Купа „МАСЕС”(чете се МАЧЕК-б.р.)1ви кръг - Ополе (Полша)
16 септ.-Купа „МАСЕС”2ри кръг- Браила
30 септ.-Купа „ Майсен”-Майсен (Германия)
7 окт.-Купа „МАСЕС”3ти кръг-Лвов(Украйна)

  Чавдар Чернев ,който миналата година стана 3ти на турнира „МАСЕС” ,има шанс да участва в редица други силни европейски индивидуални първенства ,като италианското ,унгарското, както и на турнири в Австрия ,Германия,Чехия ,Словакия,Белгия и Холандия. „Участието ми в тези турнири ще бъде от огромна полза за мен като състезател и вярвам ,че мога да побеждавам, но всичко зависи от това дали ще намеря средства за път”заявява той.    
  Благодарение на предоставените грейдер от фирма Пътища Шумен АД и инертен материал от кариерата в село Драгоево, мотописта „Шумен” придоби доста приличен вид за сезон 2012. Това даде възможност на Чавдар и Христо да проведат вече няколко пълноценни тренировки в подготовка за първия за годината турнир „Купа Румъния’’.Там те ще срещнат освен румънските състезатели и миналогодишния шампион Милен Манев, но и състезателите от унгарския клуб „Дебрецен”.
speedway-bg.com

понеделник, 9 април 2012 г.

Chavdar Chernev SPEEDWAY: DENMARK

Chavdar Chernev SPEEDWAY: DENMARK: Дания – Speedway    истoрията наречена Оле Олсен    Спидуей  в Дания се развива с променлив успех през годините.След като става попу...

неделя, 8 април 2012 г.

Манев и Чернев тренират в Шумен

Тътенът на Спидуей отново се разнесе в пространство на "Десетия град" вчера на 7 Април.




 Миналогодишния шампион Милен Манев и Чавдар Чернев тренираха вчера заедно  на мотостадиона в Шумен.Милен е особено концентриран поради предстоящите си участия в турнир в  Австрия и индивидуалната надпревара в Италия. Чавдар Чернев направи редица скоростни упражнения,като смени на няколко пъти задния венец за да достигне максимална скорост .Проблем с карбуратора обаче принуди шуменския състезател да остане до късно вечерта в гаража си.Чавдар също има  шанс да участва  в индивидуалната надпревара  в Италия но липсата на средства за пътуването най вероятно ще го лиши от тази възможност. 
 Атракция на тренировката бяха пристигналите от Букурещ  млади румънци с техния треньор.Направи впечатление схематичността на тяхната тренировка.Нивото на състезателите от съседната държава не е това на нашите ,но старанието и желанието е наистина похвално.