Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

събота, 17 ноември 2012 г.

Speedway клуб „МК Волов” вече е факт




  След  закриването на структурите на  „Организация за съдействие на  отбраната” , позната ни повече като ОСО ,в средата на 90те ,и разтурването на имуществото и в тъмните обятия на търговското дружество под шапката на МО –„Воинтех”,Спидуей не само в град Шумен, но и в цяла България се заличи като един от най-обичаните   спортове. София, Пловдив, Търговище,  В.Търново,Плевен,Ловеч и Шумен  имаха  винаги пълни  стадиони, но бидейки част от системата на ОСО ,Спидуей остана умъртвен на  сергията на „Войнтех” .
 След модернизацията си ,в средата на 80те , мотостадион „Лагера” в  Шумен се превръща в едно от най-модерните съоръжения за Спидуей в Европа и в  света.Провеждат се няколко първенства от световно равнище,млади състезатели като Галин Великов и Валери Христов набират значителна скорост в развитието си.Този разцвет за съжаление, както всеки може да се досети ,трае твърде кратко.Злите сили на мътния български преход положиха доста усилия всичко това да повехне в забвение,оставяйки българския народ в обятията на явления като „Поп-фолк”,  вестник „Шок”и манипулационните  маргинализирани  БТВ и  НОВА ТВ.


Нещо положително обаче се случва в последно време на Мотостадион Шумен . Въпреки окаяното състояние на съоражението, се е сформирала  група от съмишленици  ,които истински вярват ,че нещата не са безвъзвратно загубени и, че разрухата може да се спре.
 Блестящите изяви на Чавдар Чернев на международни турнири като MACEC, индивидуални първенства в Италия  и Унгария, посяха семето на надеждата и то започна да се развива.Христо Христов показа истински ентусиазъм ,но и показва безспорен талант върху овехтялата шуменска писта.Все обстоятелства ,които  доведоха до най- естественото  решение.

 Създаването на Спидуей клуб „МК ВОЛОВ”

Управител :Тихомир Стефанов
1.Валери Христов Спасев
2.Даниел Петров Петров
3.Мирослав Тодоров Лечев
4.Ганчо Стефанов Иванов
5.Николай Йорданов Николаев
6.Петър Маринов Петров
7.Георги Станков Станков

Това са хората учредители на клуба .Хора обединени от една единствена цел.Възраждането на Спидуей в България.
 Направена е връзка със собственика на мотостадиона. Посредством адвокат за пръв път от много години ще се регламентира използването на съоръжението.За пръв път от много години възниква надежда за облагородяването на  пистата ,както и прилежащите      и сграден фонд и площи , посредством Спидуей, за да се  превърнат те   в едно полезно за всички място.
 За добро или за зло клуб „МК ВОЛОВ”  е факт ,създаден от пълни с надежда и чисти намерения хора.Нека да му пожелаем успех защото пътят до  постигането  на облика му ,който тези хора целят да сътворят, съвсем няма да е лесен нито пък кратък.



                                          Христо Христов 



Speedway racing is really a global sport, with its largest fan base residing throughout Europe



                                                          Bruce Stjernstrom, vice president of sports marketing for Monster Energy