Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

събота, 29 декември 2012 г.

Не се гаси ,туй що не гасне



     Поредната година за  Спидуей  в България се изтече и дойде време за равносметка.






 Чавдар Чернев и Милен Манев получиха за втора поредна година признание за дейността си ,на годишната церемония за награждаване на най- изявените състезатели в българският мотоциклетизъм.Шуменецът и търговищкият състезател  , заслужено бяха наградени от Българската федерация по мотоциклетизъм. Франция,Унгария,Полша,Германия,Унгария ,Украйна и Румъния са държавите  където се развя българският флаг и се даде повод състезатели  от висока класа да гледат с уважение.Поредно убедително представяне за купата на централноевропейските държави МАЧЕК,трето място за Манев в крайното класиране. Силно впечатление правят изявите на Чернев в  Италия ,където става 8ми  в кръг от местното изключително силно  първенство,Унгария на  турнира в град Гюла,той става 6ти в съревнование със състезатели участници от най- силните лиги в Европа.Заедно с търговищенеца Чавдар Чернев   е част от победоносен отбор в град Макон Франция.Там вземат участие  състезатели още от Великобритания,Германия ,Полша,Франция,Чехия и Холандия.И разбира се двамата са традиционни  фаворити в  най-близкото провеждащо се първенство по Спидуей  до България,в Румъния.

  Трудна година за младият Христо Христов.След като си извади лиценз за състезания в началото на годината,младежът бе окрилен от  ентусиазъм за тренировки и за победи.Първата му проява бе изключително атрактивна  в румънският град Сибиу,където той завърши 8ми в надпреварата на мъжете.Не дотолкова успешно бе второто му излизане на арената в град Браила.Тежък сблъсък с румънски състезател доведе до невъзможността на младежа да се състезава до края на сезона.Но твърдост и мъжество са основна характеристика на Спидуей, и Христов вече мисли за успехи през 2013 година.
  Изводът ,който може да се направи е ,че краят н българският Спидуей още не е дошъл.Търсенето на варианти за привличане на бизнеса  не е спряло нито за миг.На всички е ясно ,че обстоятелствата в страната са диаметрално различни от тези преди 20-25 години. Основна цел на хората в  „МК ВОЛОВ”  е да възродят Мотостадион Шумен. Да зарадват шуменци и хората от региона посредством  провеждането на турнир на високо ниво.Така също и подготовката на млади състезатели с които  България да се гордее.


  „Това никога няма да се случи” биха казали мнозина.Но не. Това не само ,че е възможно, но е и напълно постижимо.В такава ситуация  идва единствено  да си спомним думите на великия дядо Вазов:

„Не се гаси ,туй що не гасне” 

П.П.

За оцеляването на Спидуей в гр. Шумен  участие имат ,колкото им позволяват възможностите:
Автокъща "Богат Беден"
Магазин за авточасти "ММ 66" 
Автосервиз "Корона" -Георги Станков
Автосервиз"Експрес"-Ясен Минов
Сервиз за реглаж на гуми"Даскалов"-Валери Иванов

Благодарности  на всички тези хора видели призвание в нашите дела! 
Благодарности и на всички тези ,които още не са ,но са на път да го сторят!