Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

понеделник, 31 август 2015 г.

Shumen Speedway Challenge



     Първия международен турнир по Спидуей от 19 години насам ще се проведе на 6ти септември в града.Целта на организаторите е както да възродят традицията така и да се даде сцена на изява на българските състезатели пред родна публика.Както  вече много от почитателите на този спорт у нас знят,Чавдар Чернев,Милен Манев,Христо  Христов и Жулиен Димитров са редовни участници в шампионата на северната ни съседка Румъния.Като интересното е ,че те са и абсолютни фаворити вече дълги години.
  Милен Манев,който е син на българския доаен в спорта Николай Манев, въпреки липсата на подкрепа в родината си вече повече от 10 години разнася бългаеския флаг.Притиснат от липсата на средства той се изявява изключително успешно по турнири в Полша,Австрия, Белгия,Франция,Италия,Германия,Унгария,Украйна , вземал е участие на  острова,както и редовен участник на ежегодния Спидуей маратон в Аржентина.
 Шуменецът Чавдар Чернев е добре познат  на повечето жители в града. Писти в Италия,Полша,Холандия,Франция,Унгария,Украйна са били арена на неговите битки.Кален в боя Чавдар Чернев достоен за уважение с неговата способност да предизвика най-големите, добре платени, авторитети в спорта.Всички помним неговите изяви в Гюла-Унгария,където взеха участие състезатели от полската висша лига ,а той се нареди 6ти. 
 Христо Христов също е наследник със Спидуей фамилия.Неговия чичо Валери Христов е изгряващ талант в началото на 90-те в Шумен.Христо на 19 години следва точно съветите на Милен Манев и вече натрупа опит по писти в Унгария,Полша,Австрия и Украйна.
 Жулиен Димитров е на 20 години, състезател с  вече открояващ се стил близък до този на Чавдар Чернев.За неговите качества говори факта,че стъпи на върха на стълбицата още на първото си участие при младежите в Сибиу-Румъния миналата година.
 Както се вижда ,вече с основание можем да кажем,че има зародиш на две мини школи.Тази на Милен Манев и тази на Чавдар Чернев.
   Сигурните участници в Shumen Speedway Challenge са следните:



Stanislav Melnychuk (UKR)
Vitalii Lysak (UKR)
Ronny Weis (GER)
Zhulien Dimitrov (BUL)
Richard Geyer
 (GER)
Adrian Gheorghe (ROM)
Hristo Hristov (BUL)
Gheorghe Marian(ROM)
Milen Manev (BUL) 
Chavdar Chernev (BUL) 
Márk Bárány (HUN)
Robert Tabaka (HUN)
Діма Мостовик(UKR)