Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

понеделник, 6 юни 2016 г.

Борбата не е свършила ..

   


  Ще започна този материал ( не знам как се нарича защото не съм специалист) с два въпроса първият от който реторичен.

1.Сигурно всички са се сблъсквали с историята ,как някакъв чужденец никога не бил чувал за България.

2.След като минахме наскоро  през еуфорията на ботевите празници и дадохме почит на славното дело на Ботев и неговата чета,не знам защо ми идва наум следния въпрос. След като знаем и почитаме името му ,както и имената на всичките му 100 четника, защо никой никъде не е споменал имената на тези знатни и съобразителни люде ,които са затръшнали дебелите си порти пред носа му,оставяйки го със 100 човека  срещу  хилядна потеря, да им се белеят костите по врачанските баири,да освобождават България?Тези люде не са споменати твърде ,не за да ги порицаваме ,а поне да ги знаем и който каквито ще изводи да си прави според своята култура и възпитание.Който ги знае, нека да ги каже ,да знаем кой НЕ Е ПОМОГНАЛ на Ботев и неговите 100 четника.

   И на нас ни бяха затръшнати под носа десетки тежки порти.След като направихме три събития с многохилядна посещаемост ,които бяха отразени в десетки западноевропейски, средноевропейски, источноевропейски,австралийски и новозаландски медии ,в основата на които личеше името на град Шумен , Община Шумен така и не ни забеляза,да не говорим за съдействие.После как  чужденците ще са чували за България, камоли за град  Шумен.

Имената на тези които решително затръшнаха порти под носа ни този път няма да ги споменаваме.Те  се разпознават сами.Възниква един друг въпрос.Защо шуменските знатни и съобразителни люде не искат да бъдат част от една толкова популярна инициатива сред местното общество? Първия отговор който ми идва наум е ,защото явно се чувстват достатъчно силни и без подкрепата на това общество.Казано  на жаргон- не им пука за обществото.Което не е много добре най- вече за обществото.

  В този ред на мисли не можем да не си помислим ,че явно има негласна договорка между споменатите люде да не ни се помага,най- вероятно заради  ненарушаване на нечие блажено спокойствие.Нашето послание към тях е следното-СПОКОЙСТВИЕ НЯМА ДА ИМА!

  Тук е момента да благодарим на тези, които не затръшнаха пред носовете ни  не толкова тежките си порти:

Казинa WINBET

  Въпреки ,че учредителите на МК „Волов“  не са привърженици на хазартните игри,смятаме ,че всеки от нас може сам да прецени и да се забавлява както намери за добре.Изказваме едно голямо БЛАГОДАРЯ на казина WINBET и на неговия управител за гр. Шумен-  Иван Петков,за доверието което ни оказаха ,както и за безкрайната си коректност.

Управителят на компания „Райфен“ ООД –Георги Георгиев
Клуб „Скай“ Шумен за шоуто с парашута и делтапланера 
Г-н Димитър Горчев
Автокъща „БОГАТ-БЕДЕН“  управител Стоян Стоянов
MC “THE DEVILS” Shumen
Кариера Драгоево- за трактора
Пътища АД  -за водоноската
Лари 99-за охраната
Shmoko.bg- за безвъзмездното оповестяване и отразяване на събитието
Автокъща  DSM AUTO  управител   Мирослав  Лечев
Сервиз за градинска техника „ГОГО“ управител  Ганчо Иванов
Магазин за електроника МП ТРОНИК ЕООД   управителят  Петър Петров

Журналистите отразявали събитието : Пламен Георгиев  -Шуменска заря,Красимир Крумов,Стела Илиева- Шум.bg,Зорница Буковска-БТА,Станимир Савов-БТА  Шумен,редакцията на ТОПНОВИНИ-гр.Шумен

Благодарим на всички момчета със знамената  и по пистовите портали по време на състезанието.

Благодарности на съдиите Тихомир Стефанов и Валери Иванов

Благодарим на всички които оставихте някой лев в кутиите на подкрепата

Благодарим!


БОРБАТА НЕ Е СВЪРШИЛА!



Трикратния световен шампион по Спидуей -Грег Ханкок, държи в ръцете си таблет на който е зареден българския сайт  speedway-bg.com.Никой от нас не знае при какви обстоятелства и какво е накарало спидуей легендата да направи тази снимка.

1 коментар:

  1. Снимката я направих на 14 май след SGP Полша във Варшава. Greg Hancock знае, че в България има любители на спийдуей и позира с удоволствие. Снимки от състезанието ще намерите на:
    https://photos.google.com/album/AF1QipMDbiSDpfA_PTwEwOJNLUQtpLP2Gg7iIiWaTQg
    Пак там има и други албуми от SGP. Поздрави, Кирил

    ОтговорИзтриване