Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

четвъртък, 19 април 2012 г.

“Купа Румъния” 21 август –Сибиу



    На 21 август в един от най-колоритните румънски градове Сибиу,българските състезатели ще открият сезона в битка за  ,станалата традиционно провеждаща се ,”Купа Румъния”.На мотостадион „Vointa” ще премерят сили състезатели от Румъния,България и Унгария.Българските участници ще бъдат-шампиона за 2011г. Милен Манев ,  шуменците Чавдар Чернев ,който спечели турнира миналата година и младия  Христо Христов.От Румънска страна ще участват  представителите на местния клуб,както и състезателитеот клубовете в Букурещ и Браила.
   Новото в Турнира ще бъде участието на унгарски състезатели от клуб „Дебрецен”.Нямаме информация обаче кои ще бъдат те.Всички знаем за нивото на Спидуей в Унгария,където тази година се възстанови клубното първенство,а в отборите личат имена като Магнус Зетерстрйом,участник в много кръгове от Speedway Grand Prix,Джаспер Монберг и Лий  Ричардсън.Това означава само едно-няма да е лесно на нашите състезатели.
   Христо Христов ще прави дебют в международно състезание.Желанието му за проява е огромно,а и според наблюденията по време на тренировките ,младежът се справя доста добре и има основание да вярва в силите си.
                                                                                    
                                                                                  

   Сибиу е важен търговски център на Румъния намиращ се в полите на Карпатите.С население над 150 хил. души града се слави с уникална архитектура и културно наследство. За съжаление пътя до там  не е кратък и не се очаква много български почитатели   да присъстват на турнира.Това обаче едва ли ще попречи на нашите състезатели да покажат способностите си.

вторник, 17 април 2012 г.

Лоша новина

  При щателно претърсване на класиранията в Австрия и Италия,думичките "Milen Manev" и "Bulgaria" не фигурираха.




  Оказа се ,че най- успелия български състезател- Милен Манев,също не е успял да финансира пътуването си.
  Милен ,който е син на стигналия до Континентален Финал през 1985г. български състезател Николай Манев,до последно се надяваше да успее да намери средствата.Сумите за пътуване  не са "огромни".Жалко ,че българския бизнес бавно съзнава,че хората които могат, ТРЯБВА да работят за името - БЪЛГАРИЯ.В момент на криза, повече от всякога.

Полша срещу „Останалия свят”-47:45




На 14 април в събота в полския град  Горзов се проведе уникално състезание в което премериха сили отбора на Полша и отбор съставен от най- изявените Спидуей състезатели в света.В него полският отбор воден от най-успешния треньор в страната Марек Чеслак взе превес  постигайки общ резултат в сериите 47 точки.



  Отборът на останалия свят който се водеше от шесткратния световен шампион  шведът Тони Рикардсон,въпреки участието на големите звезди познати ни от SGP,нямаше шанс и остана победен.Най-много точки за поляците събра Кшиштов Каспржак,който завоюва 16т.,а за „Останалия свят” с прекрасна езда –младия австралиец Дарси Уард с 14т.Още в началото на състезанието тазгодишния полски претендент за SGP шампион Ярослав Хампел ,падна и остави отбора си без подкрепа.




 Полша:                                                                      Останалия свят:
Томаш Голоб                                                             Грег Ханкок(САЩ)
Кристов Каспржак                                                   Крис Харис(ВБР)
Пьотр Проташевич                                                  Андеас Йонсон(Шв.)
Януш Колоджей                                                        Емил Сайфотдинов(Рус.)
Ярослав Хампел                                                        Джейсън Кръмп(Авс.)
Бартош Змарлик                                                       Майкъл Йенсен Йепсен(Дн.)
Мацей Яновски                                                        Дарси Уард(Авс.)
Треньор:                                                                    Треньор:
Марек Чеслак                                                            Тони Рикардсон(Шв)