Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Излезе стартовия списък в Тарнов

  


  Днес беше публикуван стартовия списък за турнира "МАСЕС" ,който ще се проведе в събота в полския град Тарнов.От него се вижда как на нашите състезатели Милен Манев и Чавдар Чернев няма да им е лесно в компанията на местните елитни състезатели Едуард Мазур и Ернест Кози.Официален дебют ще направи надеждата на "Unia Tarnow" Дамян Дубровски.Тука ще бъде добре познатия в елитните серии Станислав Бури.Украинската звезда познат от наскоро завършилите европейски финали с качествата си Андрий Кобрин.Традиционно силните представители от Унгария -Патрик Наги и  Роланд Бенко.Чехът Ондрей Сметана със сигурност е един от основните претенденти за призовете.Румънските представители Тома Александру и Фанел Попа.А знаем ,че Тома е печелил "МАСЕС" през 2009г.
  Ето и целия стартови списък на вашето внимание:



1.Edward Mazur
2. Andriy Kobrin
3. Ernest Koza
4. Ondřej Smetana
5. Stanisław Burza
6. Patrik Nagy
7. Damian Dąbrowski
8. Alexandru Toma
9. Fanel Popa
10. Stanislav Melnychuk
11. Chavdar Chernev
12. Milen Manev
13. Roland Benko
14. Jakub Jamróg
15. Michal Škurla
16. Vytaliy Lysak

17. Arkadiusz Madej

18. Dawid Maturа

В събота Христо Христов и Жулиен Димитров ще тренират на Мотостадиона в гр.Шумен





ВввнбкйхнкйнхВВВ

понеделник, 30 септември 2013 г.

Невероятни последни кръгове в Сибиу

  
  
  
 Изключително високо ниво   отчетоха последните 7ми и 8ми кръг от  първенството на Румъния по Спидуей  през уикенда.Бяха проведени и допълнителни две серии  за Мемориал на големия румънски състезател”Г. Войкулеску”.Присъствието на баща и син -Мариан Георге и Андриан Георге ,както и завръщането на браилския ас Тома Александру ,даде заявка за една изключително оспорвана надпревара при мъжете.Гърмежът на мощните мотори огласи средновековния румънски град където трима  български състезатели влязоха в битка за призовите места в класирането.
 Оправдаха се даже и най-скромните надежди.
 Милен Манев  стана първи безапелационно и в двата кръга,както и на Мемориала  .Милен излизаше   уверено  и благодарение на отличната си техника не оставяше шанс  на съперниците  още на старта.
  За съжаление Чавдар Чернев беше  и в основата на един изключително тежък инцидент,който завърши с болница .В една от най-атрактивните серии бащата-Мариан Георге,взема старта на шуменеца  и двамата са калник до калник в продължение на три обиколки. На последния вираж нашия състезател прави последен опит да изпревари, но за нещастие  се  удря в мотора на съперника си и Георге се забива с огромна скорост в земята . Чавдар прелита високо  над него и се удря силно   в тарабите.За радост той остава само с натъртвания,но   Мариан Георге е в тежко състояние. Целия български екип пожела на прекрасния румънски състезател бързо оздравяване лично в болницата.
  Но отлично класиране и за сърцатия български Чавдар Чернев .Въпреки едногодишното си отсъствие и силната конкуренция,той завършва на 4то място през първия ден,и трето на стълбичката заедно с Милен на втория .За съжаление грешка в старта го оставя последен на финала на Мемориала „Г. Войкулеску”
 Жулиен Димитров стартира с падане  на дебютното си състезание при младежите в събота.Лидер в класацията е миналогодишния шампион за младежи в Румъния Габриел Куманеску от Букурещ,който оправдава очакванията и през този кръг стъпвайки на върха на стълбичката,a Жулиен остава трети .
 Бомбата пада обаче в неделя.Редовни и упорити тренировки са дали резултат.Жулиен е направил вече две успешни серии с първо място.Идва трета последна серия с директен двубой на румънския шампион  и нашето момче.Лека интрига има още в началото ,когато румънския младеж „бърка” коридора с по – удобния за него външен.Всички онемяват обаче когато след старта пръв е не друг ,а  Жулиен Димитров.8ми кръг от първенството на Румъния по Спидуей ,първо място- Жулиен Димитров ,България.





  Изключително топло посрещане имаше  българския екип .Домакин им беше президентът на местната компания „TipAuto”.Явно уважение към качествата на българските състезатели беше демонстрирано през цялото време и никой не беше оставен да се нуждае от нещо.Поклон и благодарности!

http://www.tipauto.ro/