Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

понеделник, 30 септември 2013 г.

Невероятни последни кръгове в Сибиу

  
  
  
 Изключително високо ниво   отчетоха последните 7ми и 8ми кръг от  първенството на Румъния по Спидуей  през уикенда.Бяха проведени и допълнителни две серии  за Мемориал на големия румънски състезател”Г. Войкулеску”.Присъствието на баща и син -Мариан Георге и Андриан Георге ,както и завръщането на браилския ас Тома Александру ,даде заявка за една изключително оспорвана надпревара при мъжете.Гърмежът на мощните мотори огласи средновековния румънски град където трима  български състезатели влязоха в битка за призовите места в класирането.
 Оправдаха се даже и най-скромните надежди.
 Милен Манев  стана първи безапелационно и в двата кръга,както и на Мемориала  .Милен излизаше   уверено  и благодарение на отличната си техника не оставяше шанс  на съперниците  още на старта.
  За съжаление Чавдар Чернев беше  и в основата на един изключително тежък инцидент,който завърши с болница .В една от най-атрактивните серии бащата-Мариан Георге,взема старта на шуменеца  и двамата са калник до калник в продължение на три обиколки. На последния вираж нашия състезател прави последен опит да изпревари, но за нещастие  се  удря в мотора на съперника си и Георге се забива с огромна скорост в земята . Чавдар прелита високо  над него и се удря силно   в тарабите.За радост той остава само с натъртвания,но   Мариан Георге е в тежко състояние. Целия български екип пожела на прекрасния румънски състезател бързо оздравяване лично в болницата.
  Но отлично класиране и за сърцатия български Чавдар Чернев .Въпреки едногодишното си отсъствие и силната конкуренция,той завършва на 4то място през първия ден,и трето на стълбичката заедно с Милен на втория .За съжаление грешка в старта го оставя последен на финала на Мемориала „Г. Войкулеску”
 Жулиен Димитров стартира с падане  на дебютното си състезание при младежите в събота.Лидер в класацията е миналогодишния шампион за младежи в Румъния Габриел Куманеску от Букурещ,който оправдава очакванията и през този кръг стъпвайки на върха на стълбичката,a Жулиен остава трети .
 Бомбата пада обаче в неделя.Редовни и упорити тренировки са дали резултат.Жулиен е направил вече две успешни серии с първо място.Идва трета последна серия с директен двубой на румънския шампион  и нашето момче.Лека интрига има още в началото ,когато румънския младеж „бърка” коридора с по – удобния за него външен.Всички онемяват обаче когато след старта пръв е не друг ,а  Жулиен Димитров.8ми кръг от първенството на Румъния по Спидуей ,първо място- Жулиен Димитров ,България.





  Изключително топло посрещане имаше  българския екип .Домакин им беше президентът на местната компания „TipAuto”.Явно уважение към качествата на българските състезатели беше демонстрирано през цялото време и никой не беше оставен да се нуждае от нещо.Поклон и благодарности!

http://www.tipauto.ro/

Няма коментари:

Публикуване на коментар