Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

четвъртък, 19 април 2012 г.

“Купа Румъния” 21 август –Сибиу



    На 21 август в един от най-колоритните румънски градове Сибиу,българските състезатели ще открият сезона в битка за  ,станалата традиционно провеждаща се ,”Купа Румъния”.На мотостадион „Vointa” ще премерят сили състезатели от Румъния,България и Унгария.Българските участници ще бъдат-шампиона за 2011г. Милен Манев ,  шуменците Чавдар Чернев ,който спечели турнира миналата година и младия  Христо Христов.От Румънска страна ще участват  представителите на местния клуб,както и състезателитеот клубовете в Букурещ и Браила.
   Новото в Турнира ще бъде участието на унгарски състезатели от клуб „Дебрецен”.Нямаме информация обаче кои ще бъдат те.Всички знаем за нивото на Спидуей в Унгария,където тази година се възстанови клубното първенство,а в отборите личат имена като Магнус Зетерстрйом,участник в много кръгове от Speedway Grand Prix,Джаспер Монберг и Лий  Ричардсън.Това означава само едно-няма да е лесно на нашите състезатели.
   Христо Христов ще прави дебют в международно състезание.Желанието му за проява е огромно,а и според наблюденията по време на тренировките ,младежът се справя доста добре и има основание да вярва в силите си.
                                                                                    
                                                                                  

   Сибиу е важен търговски център на Румъния намиращ се в полите на Карпатите.С население над 150 хил. души града се слави с уникална архитектура и културно наследство. За съжаление пътя до там  не е кратък и не се очаква много български почитатели   да присъстват на турнира.Това обаче едва ли ще попречи на нашите състезатели да покажат способностите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар