Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

неделя, 22 април 2012 г.

„Купа Румъния”




 Вчера се проведе първото за българските състезатели състезание за сезона- „Купа Румъния”.Още от сутринта на пистата можеше да се види трактор с фургон който упорито и продължително да отъпква писта „Воинта” след тридневни  валежи.И наистина тя бе отъпкана много добре.
  Резултатът обаче.Чавдар Чернев първата серия с бял цвят стартира пръв  ,  не успява да „счупи” мотора и пада. Домакините  решават да повторят старта.Чавдар дава газ и пада за втори път.”Моторът изобщо не може да се счупи” е неговият коментар .И наистина състезанието продължи без да прилича на това което се нарича Speedway.Състезателите рядко си позволяваха да вкарват в дрифт моторите си през първата половина на турнира, за да не ги сполети съдбата на Чернев.Смяна на зaдния венец ,  следват две победи и едно второ място което нарежда нашия състезател на четвърто място.
   Христо Христов  прави впечатляващ дебют  на Спидуей състезание.Внимателно каране   му носи победа в две от сериите.Той обаче също не пропуска да „провери настилката” отблизо  на два пъти .Младежът пада в първа и в четвърта серии. Най-интересната му проява беше когато изпреварва представителя на букурещкия клуб Габриел Куманеску,горд притежател на чисто нов JRM мотоциклет .Внимателно подхождане и изпреварване от вътрешната страна веднага след виража .Христо Христов събира 7 точки и  заема осмо място.


  Най-опитния български състезател ,търговищенеца Милен Манев умело успя да увладее мотоциклета си на тежката писта.Не пропусна да вземе всички стартове и стана първи в надпреварата.Ездата му бе без забележки и заслужено се увенча с успех.

                                                                                      

   „Купа  Румъния” не бе така  успешен за Чавдар Чернев ,така както миналата година, когато той стана пръв, а Милен бе жертва на коварната писта.Опитът който бе натрупан обаче бе безценен и мотивира шуменския състезател да работи още по упорито.Христо Христов демонстрира изключително старание и желание,като с проявата си доказа и талант.

  Лошата новина е ,че стартовете в Търговище вероятно няма да се проведат,заради неразбирателство кой да финансира почистването на трибуните на мотостадион "Аврам Топалов", от поникналите храсти.Това е меко казано смешно и както се казва „май пак ще се изложим пред чужденците”.Почистването на храстите не може да се определи като скъпо ,а приходите от посещение биха били неколкократно по големи.Но това е тема на друга публикация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар