Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

петък, 30 март 2012 г.

SGP-NEW ZEALAND -Всичко е вече готово


   Speedway  Grand  Prix- New Zealand
  Утре на 31 Март в Оклънд  Нова Зеландия ще се проведе първия кръг за 2012 от Speedway Grand Prix. Всичко е готово  и ”Града на платната”  тръпне в очакване да се случи най- забележителното събитие  на годината за новозеландския моторен спорт.Последните приготовления и настройки са  направени  и стартовия списък e вече подготвен.



 Нова Зеландия както знаем е „от другата  страна на земята”,което доведе и до доста усложнения за състезателите.Естествено най-големото от тях е часовата разлика,което налага строга програма за адаптиране.Дългото и изморително пътуване, 22 часа, кара полската спортна икона Томаш Голоб да поеме дълбоко въздух на оклъндското летище.Най-доволен обаче от създалата се ситуация е австралиеца  Джейсън Кръм:

„Чувството да учстваш на кръг от SGP само на 3 часа път от вкъщи е страхотно”споделя червенокосия ас.
  Домакините обаче съвсем не са бездейни.Всички са очаровани от топлия прием,като особено доволен остава трикратния световен шампион Ники Педерсен.Неговата програма за адаптиране  включва продължителна обиколка  с ветроходна яхта,на което той е голям почитатател.
 Другият австралиец- винаги усмихнатия Крис Холдър,има проблем от абсолютно различен характер.Той оставя приятелката си във Великобритания,която трябва да го дари с наследник всеки момент.На въпрос с каква националност ще бъде детето Крис заявява твърдо”Няма да е великобританец!”.

  Тука е и колоритния швед  с бразилска кръв-Антонио Линдбаг.

 Всички без изключение са тук за да победят,всички без изключение са готови да направят първата си крачка към световната титла за 2012 г.Най- възрастния  състезател и Световен  шампион за 2011г. Грег Ханкок казва ”Нямаше да съм тука ако не се целех в трета  титла”.За това са тук и новите  ”играчи” ,датчаните  Биярне Педерсен и Ханс Андерсен,както и шведът Петер Люнг.Листата се допълва от новозеландските представители Джейсън Бъниан , двете резерви Гранд  Трегонинг и Сийн Мейсън.
  Всички очаквания са да се получи едно уникално зрелище.
  Нова Спорт ще го направи достояне на българската аудитория  в събота на 31 Март в 16:00.

Няма коментари:

Публикуване на коментар