Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

петък, 30 март 2012 г.

Дългоочакваното най- накрая се случи

Не, това не е стадион Western Springs


Това е шуменската Мотописта.
  След дълго чакане  и чукане по различни врати на  различни институции,най накрая на шуменската Мотописта пристигна грейдер от последно поколение.
  Модерната машина беше предоставен безвъзмездно на шуменските състезатели от управата на фирма ПЪТИЩА АД ШУМЕН
  Както се вижда и от фотографиите получи се една добра работа.
 "Дъжда който ще завали следобед ще свърши прекрасна работа за спойката на материала"сподели най-успешния шуменски състезател Чавдар Чернев.


Какво мислят букмейкърите

  На вашето внимание коефициентите на букмйкърте за предстоящия кръг от SGP.
 Вижда се, те смятат за основен фаворит амбициозния поляк Ярек Хампел.Летящия австралиец и световен шампион Джейсън Кръмп обаче нещо е изваден от  листата на претендентите.Не се знае дали това е основателно защото той е единствения,освен значително по слабия новозеландец  Бъниан разбира се,който не си е пренастройвал програмата за сън.Томаш Голоб ,е там, а той трудно пропуска да се качи на скамейката .Датчаните и шведите-никой не знае кой от тях, кога ще избухне.Не трябва да се забравя ,че скандинавецът Оле Олсен беше човекът подготвил  пистата на " Western Springs Stadium"



SGP-NEW ZEALAND -Всичко е вече готово


   Speedway  Grand  Prix- New Zealand
  Утре на 31 Март в Оклънд  Нова Зеландия ще се проведе първия кръг за 2012 от Speedway Grand Prix. Всичко е готово  и ”Града на платната”  тръпне в очакване да се случи най- забележителното събитие  на годината за новозеландския моторен спорт.Последните приготовления и настройки са  направени  и стартовия списък e вече подготвен.



 Нова Зеландия както знаем е „от другата  страна на земята”,което доведе и до доста усложнения за състезателите.Естествено най-големото от тях е часовата разлика,което налага строга програма за адаптиране.Дългото и изморително пътуване, 22 часа, кара полската спортна икона Томаш Голоб да поеме дълбоко въздух на оклъндското летище.Най-доволен обаче от създалата се ситуация е австралиеца  Джейсън Кръм:

„Чувството да учстваш на кръг от SGP само на 3 часа път от вкъщи е страхотно”споделя червенокосия ас.
  Домакините обаче съвсем не са бездейни.Всички са очаровани от топлия прием,като особено доволен остава трикратния световен шампион Ники Педерсен.Неговата програма за адаптиране  включва продължителна обиколка  с ветроходна яхта,на което той е голям почитатател.
 Другият австралиец- винаги усмихнатия Крис Холдър,има проблем от абсолютно различен характер.Той оставя приятелката си във Великобритания,която трябва да го дари с наследник всеки момент.На въпрос с каква националност ще бъде детето Крис заявява твърдо”Няма да е великобританец!”.

  Тука е и колоритния швед  с бразилска кръв-Антонио Линдбаг.

 Всички без изключение са тук за да победят,всички без изключение са готови да направят първата си крачка към световната титла за 2012 г.Най- възрастния  състезател и Световен  шампион за 2011г. Грег Ханкок казва ”Нямаше да съм тука ако не се целех в трета  титла”.За това са тук и новите  ”играчи” ,датчаните  Биярне Педерсен и Ханс Андерсен,както и шведът Петер Люнг.Листата се допълва от новозеландските представители Джейсън Бъниан , двете резерви Гранд  Трегонинг и Сийн Мейсън.
  Всички очаквания са да се получи едно уникално зрелище.
  Нова Спорт ще го направи достояне на българската аудитория  в събота на 31 Март в 16:00.

неделя, 25 март 2012 г.

Чавдар Чернев-Чапата започна сезона с интензивна тренировка


  Днес на шуменската Мотописта ,Чавдар Чернев направи първата си интензивна тренировка и настройка на мотоциклета си.Оттренирани бяха стартове от различни позиции,както и няколко скоростни обиколки.На пистата направиха по няколко старта също  младия Христо Христов и Стоян Стоянов.Тренировките трябваше да започнат преди повече от седмица , но състезателите се надяваха да се организира минаването на грейдер по пистата,който да заглади силно деформираната повърхност.Грейдер така и не пристигна,така ,че те прецениха да не губят повече време.


 Сезонът се очаква да бъде интензивен,планирани са 10 кръга от българо-румънското първенство.С 5 повече от миналогодишните,като се водят преговори и с унгарски и австрийски състезатели ,които да вземат участие в тях.Планират се и международни състезания .
 "Пистата е пълна с неравности.Опитахме се да намерим грейдер,който да отговаря на финансовите ни възможности ,но не успяхме.Все още имаме някаква надежда."
  Проведената от Чавдар кампания за намиране на спонсор завърши с неуспех,въпреки успешния миналогодишен  сезон.Но "надеждата умира последна" и ние почитателите на този така уважаван в Европа спорт, към където се стремим да се причислим,се надяваме това да се случи.В противен случай,една дълго градена традиция ще бъде безвъзвратно забравена . Тогава вече "кризата" няма да бъде причина ,заради която образът на България ще избледнее с още един  нюанс.За пореден път.