Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

неделя, 29 април 2012 г.

Драма на стадиона „Алфред Сможика” в Лешно


  
  Истинска полска драма се разигра на стадион „Алфред Сможика” в Лешно –Полша, на финала на втория кръг от най-елитната Спидуей надпревара SGP снощи.В титанична битка Ярослав Хампел и световният шампион за 2010  Томаш Голоб,  не успяха да разберат как талантливият австралиец  Крис Холдър стартира трети ,изпревари  ги  и накрая взе купата на турнира.





  Серията в детайли.На старта Ярек Хампел влиза пръв във виража следван от Холдър ,Голоб и Йонсон.На изхода от виража от външната страна на пистата ,Голоб излиза на 2ро място.На следващата обиколка вече е пръв.Така още една обиколка в люта битка Голоб и Хампел водят борба за надмощие Холдър плътно зад тях до началото на третата обиколка .Тогава на първия вираж австралиеца с блестяща атака отвътре изпреварва Хампел .На втория ,е оставил зад гърба си вече  и Голоб.Последна обиколка –полската битка продължава ,Голоб е затиснат от Хампел и на последната  дъга ,младежът от Лодз успява да надделее. Опитния шампион обаче   запазва правилната траектория,след виража ускорява и на финала е на една капла ,с възвърната втора позиция .УНИКАЛНА ГОНКА.Пръв Крис Холдър,втори Томаш Голоб,трети     Ярослав Хампел,четвърти шведът Анреас Йонсон.
  Ярослав Хампел е домакин на пистата в Лешно.Местната публика вижда некоректност в поведението на Голоб и започва да го усвирква.Емоцията достига своя връх .Имайки впредвид ,че Голоб е един от най- обичаните спортисти в страната на Спидуей,това е изненада за всички.Полемика между двамата титани в боксовете. „Спидуей не е лесен спорт”заявява Голоб, „Трябваше да натискам повече,взех си поука” казва Хампел по време на интервютата след битката.
  Крис Холдър –големият щастливец от изхода на надпреварата,който е и млад татко, Western Springs в Окланд успя да вземе само 4 точки.Той коментира „Бях страшно бърз,вярвам, че ще има още успехи до края на годината,чувствам се способен на това”
  Световният шампион за миналата година Грег Ханкок,направи няколко първи места ,но в една от сериите нямаше шанс и получи повреда в мотоциклета си.


  Състезанието в Лешно бе изключително интересно,изпълнено с изпреварвания и драматизъм ,а според някои журналисти е едно от най- забележителните в историята на турнира(1995г.първия).В крайното класиране Ярослав Хампел е пръв с 33т.,Грег Ханкок втори 31т.,Томаш Голоб е поставен на трета позиция въпреки ,че има също 31 точки.


http://www.speedwaygp.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар