Shumen

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ТРАДИЦИЯ...

неделя, 20 май 2012 г.

Милен Манев единственият български представител по международните писти



  Вече повече от 5 години търговищкия  състезател по Спидуей  Милен Манев ,дава повод името на България да се споменава по европейските писти.Милен заедно с баща си Николай Манев,континентален финалист през 1985г. и кошмар за всички световни светила по онова  време,немили недраги обикалят пистите по Европа, активно  съхранявайки духа на Спидуей за родината ни ,потънали в забвение.
  Турнира за "Купата на кмета"  в Ровно-Украйна е последното събитие на което българският състезател се яви .На него участват състезатели  от Украйна,Полша,Латвия и нашето момче взема 12 място . Свикнали сме да възприемаме челните места  за похвални.Тука обаче  е мястото да се обясни ,че в Украйна Спидуей е финансиран от държавата,има три клуба които излъчват състезатели  участници в най- силните световни първенства.Латвия участва с представители на най-силния си клуб,Локомотив (Д-с), който е активен в най- силното първенство за момента в Европа –полската Екстралига.Полските участници остават без коментар.
  Истина е ,че Манев не показа добър резултат в Браила.Дали това е било заради проблем с настойките на машината си,слаба форма ,липса на мотивация заради тоталната изолация в която е попаднал,може би по малко от всичко.Ние знаем обаче със сигурност  ,че той  е способен на много повече.
 Чест прави неговата упоритост !

http://polishchouk.blogspot.com/2012/05/blog-post.html?spref=fb#.T7ixp9w9Xdc

Няма коментари:

Публикуване на коментар